Megnagyobbodott prosztata

Prosztata-megnagyobbodás | BENU Gyógyszertár

megnagyobbodott prosztata

A gyógyszerek nagy csoportját képezik az úgynevezett alfa-receptor blokkolók. Ezen gyógyszerek hatására a prosztatában és a hólyagnak a prosztatához legközelebb eső részén elhelyezkedő belső záróizom ásványok prosztatitával kinyílik, ezáltal a vizeletürítés normálissá válik vagy legalábbis jelentősen javul. Az alfa receptor blokkolók alkalmazásakor vérnyomáscsökkenésre is számítanunk kell.

Happy Yeti prosztata kapszula

Az újabb készítmények vérnyomáscsökkentő mellékhatása csekélyebb, azonban így is idős betegek esetében óvatos adagolásra van szükség. Van olyan gyógyszer is, amely a prosztata nagyságának jelentős csökkenését idézi elő. Ez a gyógyszer mintegy fél év alatt fejti ki hatását.

megnagyobbodott prosztata

Alkalmazása nem életkorhoz kötött, viszont használata csak akkor indokolt, ha a prosztata nagysága legalább a normális kétszerese - azaz 40 gramm - vagy annál több. Mellékhatása, hogy az esetek néhány százalékában szexuális zavarokat okoz.

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás szövődményei, kezeletlen esetben

A prosztata megnagyobbodás gyógyszeres kezelésére számos hatékony készítmény áll rendelkezésre. Ha a gyógyszeres kezelés ellenére a beteg állapota tovább romlik, műtéti beavatkozás javasolt.

megnagyobbodott prosztata

Előfordul, hogy a beteg már megnagyobbodott prosztata súlyos panaszokkal fordul orvoshoz, hogy a gyógyszerektől már nem várható eredmény. Ha a vizelet elakad, a műtéti beavatkozás egyértelműen szükséges.

Kialakulásának okai

Indokolt esetben azért szükséges a megnagyobbodott szövet eltávolítása, hogy a vizelet normálisan folyhasson ki a hólyagból a hímvesszőn keresztül a külvilágba. Ha a vizelési akadály továbbra is fennállna, károsodna a hólyagfal, sőt a vese is.

 • A prosztata, vagy dülmirigy gesztenye alakú és nagyságú, a húgyhólyag alatt, körülfonva a húgyvezetéket, helyezkedik el.
 • Prosztata problémák kezelése - Urológiai Központ
 • Főoldal » Betegségek » Férfiak problémái » A férfi nemi szervek betegségei » Jóindulatú prosztata- megnagyobbodás » Jóindulatú prosztata- megnagyobbodás A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás a prosztata mirigyének nem rákos jellegű benignus daganata.

A megnagyobbodott prosztata teljesen elzárhatja a vizelet útját, nem kis fájdalmat okozva. Sikeres esetben a műtét következtében erőteljes lesz a vizeletsugár, teljesen szabályozni tudja majd a vizeletürítést, aminek már talán évek óta nem volt a birtokában.

Prosztata megnagyobbodás tünetei: ezekre a jelekre figyeljen - EgészségKalauz

Hamarosan képes lesz vizeletét normálisan, csöpögés nélkül üríteni és megnagyobbodott prosztata legfeljebb egyszer kell majd felkelnie vizelés céljából. Többnyire a hímvesszőben húzódó húgycsövön keresztül végzik a műtétet.

Az urológus ceruzavastagságú eszközt vezet megnagyobbodott prosztata a húgycsövön át, ezzel metszi ki megnagyobbodott prosztata megnagyobbodott prosztatát.

Az eszköz végén dróthurok van, a prosztatitis toborzása széle alkalmas a szövetek átvágására.

Miniatűr tükör és lámpa van az eszközben, ennek segítségével lát elég élesen a sebész ahhoz, hogy a húgycső belseje felől szeletelje ki a prosztatát, ezzel a húgycső kellően tággá válik.

Prosztatagyulladás

A műtét után a húgycsőben napig katétert hagynak a vizelet hólyagból történő elvezetésére. Néhány napon keresztül fennállhat némi vérvesztés.

megnagyobbodott prosztata

A katéter eltávolítása megnagyobbodott prosztata, fájdalmatlan művelet. A vizelés eleinte éget és a vizeletsugár gyenge, hamarosan megerősödik és irányíthatóvá válik.

megnagyobbodott prosztata

Néhány hasznos tanács, ami segít a panaszok csökkentésében: Csökkentse vagy állítsa le szeszfogyasztását, különösen este ne igyon alkoholt. Lefekvés előtt legalább három órán keresztül ne fogyasszon folyadékot.

 1. A prosztatamegnagyobbodás tünetei és következményei
 2. Pencs a prosztatitisből
 3. A BPH-n tehát a dülmirigy olyan elváltozását értjük, mely nem fertőzés vagy tumoros eredetű.
 4. Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése. Íme a megoldások:
 5. Prosztata-megnagyobbodás tünetei és kezelése - HáziPatika
 6. Megnagyobbodott prosztata | Ok, diagnózis, kezelés és tünetek
 7. Prosztata-megnagyobbodás | BENU Gyógyszertár
 8. Prosztatamegnagyobbodás tünetei és kezelési módjai

Ha éjjel vizelési ingerre ébred, azonnal keljen fel. Menjen vécére, amikor vizelési ingert érez ne halogassa a vizeléstés a vizelés befejeztével várjon kissé, hogy biztos lehessen a hólyag teljes kiürülésében. Ez az összefoglaló csak általános megállapításokat tartalmaz, előfordulhat, hogy nem érvényes mindenkire. Bővebb információért forduljon bizalommal családorvosához!

További a témáról