Psa vizsgalat. Elérhető fizetési módok

PSA (Prosztata Specifikus Antigén) (Totál PSA) - SYNLAB

Nursing Project - Prostate Exam

Új nyitva tartás Minden nap: Egészségmegőrző vizsgálatok Kezelések Prosztatavizsgálat vérből PSA A prosztatarák a férfiak körében a harmadik leggyakoribb megbetegedés, amely korai felismeréssel jó eséllyel gyógyítható.

Az elváltozások megállapítására kiváló módszer a PSA prosztata specifikus antigén enzimfehérje szűrése. Psa vizsgalat PSA enzim nagyobb része az ondóban, egészséges prosztata esetén pedig kis mennyiségben a vérben is megtalálható. A PSA enzim szintje egészséges férfiaknál is eltérő lehet és az életkor is befolyásolhatja.

 • PSA teszt - Istenhegyi Géndiagnosztika
 • Prostatit fájdalom nélkül
 • Kecske tej a prosztatitisből
 • Előnyökkel jár a prosztatitishez
 • Prostata hund medikament
 • Hátránya, hogy nem eléggé specifikus prosztatarákra, illetve ha a betegség már kialakult, segítségével nem lehet különbséget tenni lassan növő vagy agresszíven viselkedő daganatok között.

A vérből kimutatható, megemelkedett PSA szint azonban prosztatamegnagyobbodásra, gyulladásra vagy rákos elváltozásra is utalhat. Mérése ezért nagyon fontos szűrési lehetőség a prosztatarák korai diagnózisának felállításában, tünetmentes állapotban és meglévő tünetek esetén egyaránt. A PSA-szint rendszeres mérésével, valamint a vizsgálatot kismedencei UH vizsgálattal kiegészítve a prosztatát érintő elváltozás nagy eséllyel időben felismerhető, megszelídíthető és jól kezelhető.

a krónikus prosztatitisből származó gyertyák jobbak

Így megelőzhető a veszélyesebb betegségek kialakulása. A PSA típusú prosztatavizsgálattal kis mennyiségű vérből megállapítható, ha túl sok a szervezetben a prosztata eltérésre utaló enzimfehérje, időben kiszűrhetők a súlyos prosztatamegbetegedések, egyszerű, fájdalommentes vizsgálattal ellenőrizheti prosztatája egészségét, várakozás nélkül, igényes környezetben vehet részt a szűrővizsgálaton, egyszerűen és gyorsan letudhatja az évente ajánlott megelőző szűrővizsgálatot, rendszeres szűréssel átlagosan 5 évvel korábban felismerhető a prosztatarák, korai diagnózissal a prosztata elváltozások jó eséllyel gyógyíthatók.

prosztatagyulladás tünetei férfiaknál

Kinek ajánljuk? Annál is inkább, mert a prosztatarák kezdeti stádiumban tünetmentes.

 • PSA (prosztata) vizsgálat - Kamilla Egészségcentrum - Szeged
 • A legjobb recept- prosztatitis
 • Magnézia prosztatitis
 • A prosztatitis antibiotikumok súlyosbodása
 • Prosztata kezelés derinat- val
 • Gang Zeng urológus, a tanulmány senior szerzője.

Rendszeresen jelentkező tünetek pl. Az emelkedett PSA-szint NEM egyértelműen utal prosztatarákra, hátterében egyéb okok is állhatnak, amelyek csak további vizsgálatokkal deríthetők fel.

stretching és prostatitis

Prosztatavizsgálat PSA előtti konzultáció A prosztatavizsgálatot minden esetben egy rövid, személyes konzultáció előzi meg, ahol a vizsgálatot végző szakértővel lehetőség van átbeszélni a panaszokat.

A vizsgálat menete A prosztatavizsgálat 2 részből áll, egy fájdalommentes vérvételből és egy alapos, kismedencei ultrahang vizsgálatból. A vérvételt tapasztalt kollégánk a konzultációt követően azonnal elvégzi.

A prosztatarák a férfiak körében az egyik leggyakoribb rákfajta, amely a prosztata eltávolításával gyógyítható, amennyiben korán felismerik. A PSA egy glikoprotein, funkcionálisan egy a kallikrein családba tartozó szerin-proteáz. Kizárólag a prosztata acinusaiban és kivezető csöveiben található hámsejtek termelik. A szeminális alvadék feloldásában játszik szerepet. A PSA kisebb része kering szabadon a vérben.

A psa vizsgalat ultrahangos vizsgálatot azonban külön a krónikus prosztatitis során továbbított betegségek alapján, másik szakember végzi.

Ezért 2 időpont foglalása szükséges.

prostatitis vagy spin

A leletek visszaérkezésekor egy újabb tanácsadási időpontot egyeztetünk, ahol munkatársunk kiértékeli a kapott eredményeket és amennyiben szükséges, további vizsgálatokat javasol. A prosztatavizsgálat PSA kockázatai A PSA enzimszint mérésén alapuló vizsgálatok steril psa vizsgalat között, professzionális környezetben, teljes diszkrécióval történnek. A vizsgálat kockázatmentes és fájdalommentes.

Az Ön egészsége a legfontosabb, kérjen időpontot megelőző prosztatavizsgálatra!

A prosztata-specifikus antigén PSA prosztatarák szűrésében való használata a férfiak körében évek óta vitatott. Az egyik probléma az, hogy bár a prosztatarák a férfiak körében a psa vizsgalat leggyakoribb halálok, a prosztatarák sokszor lassan növekszik és nem okoz problémát. Habár a PSA szűrése igen korai fázisban kimutathatja a rákot, amikor még gyógyítható, mégis a legtöbbször a jóindulatú prosztata hiperplázia BPH miatt pozitív, nem pedig prosztatarák következtében. A BMJ British Medical Journal a közelmúltban megjelentetett egy nemzetközi szakértői csoport által megfogalmazott "rapid ajánlást"amelyek a PSA szűrésére vonatkozó tanácsadási javaslatokat vázolnak fel a prosztatarák szűrésével kapcsolatosan. Ebben azt sugallják, hogy az egészségügyi szakembereknek nem szükségszerűen kell minden esetben a pácienseknek a szűrést javasolni, bár segíteniük kell azokat a betegeket, akik maguk érdeklőnek a vizsgálatról, hogy megfontolt, tájékozott döntést tudjanak hozni.

További a témáról